Ronald Weasley! How dare you steal that car!

De senaste månaderna har jag tagit min nördighet till en högre nivå, jag har liksom passerat den där gränsen som skiljer intensiv nördighet och extrem nördighet. Jag skyller allt på det fantatiska teamet som skapat massa häftiga props, rekvisita på svenska, till Harry Potter filmerna. Men också den faktiska hemsidan där alla hardcore samlare och props replica makare samlas för att dela deras skapelser. Sidan är theRPF. ( Om ni vill gå in där, se till att ni är på thereplicapropforum.com och inte rpf.com, den domänen blev hackad av ryssar. True story). Där kan man hitta en fantastisk tråd som heter "Harry Potter free paper props- all movies and more!". I den tråden lägger folk som vet hur man använder Photoshop och dylik  att åteskapa pappers rekvista. Snälla som de är lägger de alltså upp bildfilerna i tråden så att sådana som mig kan göra sina egna paper prop replicas. Det är faktiskt enormt beroendeframkallande. Jag vill göra allt nu. Allt. Mitt skrivbord, som ser ut som ett Harry Potter altare, är fullt. En ganska dyr hobby dessutom, det går åt pinsamt mycket skrivarbläck. De riktigta hardcore rpferna har så kallade bulk ins. Det är ett extra bläcksystem man kan koppla till sina skrivare,  men tyvärr verkar det inte som det finns något till min. Fast det är nog lika bra, annars skulle jag väl inte göra något annat.
Mitt senaste avslutade projekt var "the howler" Ron får i andra filmen, eller boken om du så vill. Jag införskaffade mig röda kuvert, lite extra fint skrivarpapper, rött sidenband, sigilllack och en sigillstämpel med bokstaven W. En lagomt kostsam historia.
Fick faktiskt beröm av mina likar på therpf. Blev barnsligt glad, för ni ska se grejerna vissa gör alltså. De har talang. Nu vet ni vad jag gör på fritiden, a.k.a tid som jag borde plugga, när jag inte spelar AC. ( eller Skyrim som jag började med idag. Jag skriver alltså ut grejer och dränker dem i kaffe.

Battle for the sun

Vi har väl alla var varit där, "imorgon ska jag börja träna" "beach 20** ska jag vara i form!" osv. Men så brukar det ebba ut i intet och sluta djupt ner OLWpåsarna..

Under mina 19 år har jag försökt många gånger att vara nyttig och träna. Under mina 10 år som fotbollspelare var min fysiska form som bäst, alltså konditionen och styrkan. Men jag åt nog för mycket för att kunna komma i form kroppsligen. Mina bästa försök att vara nyttig var när jag  var 11,17 och 18. När jag var 11 åt jag inte chips på ett år (!!!) Jag råkade ta ett..men det spottade jag ut. I tvåan tror jag det var, så åt jag inte något i sockerväg på tre månader. För nästan ett årsedan började min familj på LCHF och den linjen höll jag ganska bra i några månader. Sedan dess har det gått ganska åt skogen. Träna har jag gjort sporadiskt under alla år sedan jag slutade fotbollen, men de senaste månaderna har det varit sämre än någonsin, tills för cirkus 4 dagar sedan.
Jag har inte ätit något onyttigare än pasta och tränat 2 gånger. Alltid en början. MEN! den här gången ska jag skita i allt vad bikiniredo heter och motivera mig med mycket roligare saker, för egentligen. När fan är jag på stranden? Typ tre gånger per sommar lyckas jag ta mig till en insjö och trängas med barnfamiljerna. Och här hemma vid poolen kommer ju knappast Alexander Skarsgård vandra förbi, inte för han skulle göra det vid våra sjöar heller...( fast vem vet?). Dessutom, som fattig studerande hamnar jag inte på stranden på Alanya heller.
Därför ska jag istället tillfredställa min inre nörd och materialist med att varje månad ,när jag får mitt studiebidrag,beställa något roligt om jag varit nyttig och tränat!
( Det här skrev Olga Rönneberg, tränare i Biggest Loser Sverige och bloggare,  på sin blogg, en tankeställare!.
"Året har 365 dagar, varav 104 av dessa är helger.Om du sköter kosten på vardagarna men skiter i det på helgerna , dvs i 104 dagar, som i sin tur innebär en tredje del av året- tror du att du får resultat?")

 

 

Om du sköter kosten på vardagarna men skiter i det på helgerna , dvs i 104 dagar, som i sin tur innebär en tredje del av året- tror du att du får resultat?

No way.

.


the Art of Writing.

Idag onsdag den 11 Januari har varit en högst inproduktiv dag. Jag har i stort sett legat i soffan och kollat på kanal 5 och spelat lite Assassin's Creed Revelations. Men jag kände att något måste jag göra som inte inkluderar soffan, därför bestämde jag mig för att testa på lite kalligrafi. Förra julen fick jag ett set med en penna, bläck och en instruktionsbok. Jag har skrivit med den då och då, men idag testade jag att följa instruktionerna och testa att härma ett alfabet som enligt boken Humanistic Italics. Det blev lite rörigt,  "messy" som man skulle säga på engelska. Men är ganska nöjd, det var ju första försöket ändå.
Ja. Messy och snett.

Playing with girls

Idag den 10 Januari 2012 gick jag upp oförskämt tidigt, 07.50. Jag vet! Jag som är ledig och allt. ( I dubbel bemärkelse till och med.) Anledning var för att jag hade bestämt med mina vänner Antonia, also known as Tonnzi, och Anna, also known as Annis, att vi skulle göra en raid i stadens second hand butiker. Vilket alltid är ganska tillfredställande om man har en tendens att köpa överdrivet många fotoramar som jag.

Nu tänker jag fräckt anta att ni människor som ramlar in på den här bloggen är intresserade av att veta vad jag köpte. Detta är vad jag kom hem med efter tre timmar fördelade på bl.a. Emmaus, Ta till vara, Röda Korset och den lokala skivhandlaren.

Äntligen hittade jag ett par brouges till lagomt pris. Har velat ha ett par ett tag nu, men de verkar vara svår tillgängliga. Ska matcha dom till strumpbyxor och klänning. 60:- ( dock lite trånga men det ignorerar vi)

Som hävdat ovan har ju en tendens att köpa ramar. Jag ljuger inte. Har en fin fotovägg tillägnad diverse nörderier. Som ni kan se har jag redan hunnit sätta in en bild. Fast tror den kanske gjorde sig bättre fäst på väggen ovan mitt skrivbord utan ram. Ska tänka på saken. Fotoväggen får ni se någon annan gång. (Broderiet ryker bara så ni vet. Ber om ursäkt om det är din gamla farmor som gjort den)

Jag har försökt fått min käre far att damma av skivspelaren och införskaffa en ny drivrem, så jag kan beslag ta den. Det har gått mindre bra. Men, LP-skivor är ju ganska dekorativa, däför kunde jag inte låta bli att läga en tia på min gamle rackare! ( ja, jag har mördat min Harry Potter bok.)

Trots den suddiga bilden tror jag ni kan läsa titeln, Törnfåglarna är fin bok. Varnar för lite sliskighet, men överlag är den mycket läsbar. Handlar om tre generationer kvinnor i Australien. Varav en blir förälskad i en katolsk präst. Superlyckat. Har ett exemplar sedan innan, men eftersom som ni sett är jag en bokmördare har ryggen på den lossnat. 3 kr kostade detta fina exemplar med ryggen kvar.

Trots att det är ocredigt att läsa någonting relaterat till Twilight, erkänner jag utan problem att jag var totalt nere i det djupa träsket en gång i tiden. Det gick dock över. Så när denna boken kom ut var jag aldrig riktigt sugen på att köpa den för det priset som erbjöds, särskilt inte på engelska som var ännu dyrare. Så tiden gick och ingen bok. Men idag hittade jag den för 30 kronor. Det fick den kosta! Så nu står den bredvid min dubbla uppsättning av The Twilighta Saga, både den engelska och svenska, och absolut inte framför mina HP böcker. Det vore en skymf.
..När ska hon publicera Midnight Sun?..
Det var allt för idag! Återkommer imorgon med mer spännande händelser ur mitt liv. Kanske uppdaterar jag är hur min Harry Potter nördighet fortskrider, eller skriva om alla konserter jag har inplanderade. Vem vet. Time will tell. Peace.

An end has start.

Livet går vidare, 2011 kom och gick. Men verkligen inte omärkbart. Året var det jag tog studenten, var 12 dagar i Storbritannien med vänner, upplevte peace and love för femte gången, åkte på kryssning till Tallin med mina föräldrar och min vän Annis. Hade ångest när jag inte visste vad jag skullle göra till hösten, kom in på högskolan där jag läst Engelska. I novemeber var jag på Skrillex med Antonia, sen blev det jul och plötsligt var ett av mina bästa år slut.
Nu börjar ett nytt år, så varför inte starta ny blogg? ( Min vän Anna i cambridge vill veta vad jag har för mig också, så det är delvis därför också, man måste ju vara snäll)
Så. 2012 bring it on.

RSS 2.0